Kinesitherapie
Bij support2move heeft elke therapeut zijn eigen manier van behandelen en zijn eigen specialisaties. We dragen echter allemaal één aspect erg hoog in het vaandel: een kwaliteitsvolle screening en doelmatige blessurepreventie of revalidatieoptimalisatie na een letsel. Dat doen we steeds met een individueel en functioneel oefenprogramma.

SCREENING

Door sporters en niet sporters te testen met een evidence based testbatterij, krijgen we een mooi inzicht in de achterliggende oorzaken van een eventueel letsel, maar kunnen we ook kijken waar de zwakke en sterke punten zitten bij alle soorten sporters. Bij support2move proberen we iedereen voorafgaand aan een behandeling eerst te screenen en hieraan dan een aangepast oefenschema te koppelen. Een efficiënte screening zorgt voor een efficiënt preventieschema of een optimaal rehab programma bij een letsel.

FUNCTIONAL EN STRENGTH TRAINING

Oefentherapie staat centraal bij support2move Daarom is onze praktijk ingericht met verschillende hulpmiddelen om zowel functioneel als aan aangepaste krachttraining te doen.
Aan de hand van de gegevens van de screening krijgt de patiënt een mooi rapport waar zijn zwakke en sterke punten zitten en koppelen we hieraan een aangepast schema.

Het Mulligan concept combineert manuele technieken en beweging om het lichaam te herstellen. Manuele therapie en beweging horen altijd samen en vormen de ideale combinatie om lichamelijke disfuncties op te lossen.

Lees meer over Mulligan concept

MEDICAL TAPING CONCEPT

De typische kleurrijke kinesiotapings zijn er op gericht om de bloed-en lymfecirculatie onderhuids te stimuleren, gewrichten te stabiliseren en spierfuncties te stimuleren of inhiberen. Bovendien kan de tape langere tijd aangebracht blijven, wat de pijn actief verlaagt en het herstel versnelt.

Lees meer over medical taping

REDCORD EN NEURAC TREATMENT

Neurac Treatment is een behandelmethode waarbij men functionele beweginspatronen van de sporters herstelt. Daarvoor passen we het Redcord systeem toe in een functionele krachttraining met de typische rode koorden als hulpmiddel.

Lees meer over Redcord en Neurac treatment

DRY NEEDLING

Dry needling is een behandelmethode van de kinesitherapeut die de laatste jaren een enorme opmars heeft gekend. Door middel van een veilige techniek worden spieren met een droge ( dry ) naald aangeprikt en tracht de therapeut op die manier snel en langdurig een ontspanning te veroorzaken bij specifiek onderzochte spieren.

Lees meer over dry needling